Bilgi ve Lojistik Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı

Bilgi ve Lojistik Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı Hakkında

Bartın Üniversitesi Lisansüstü Enstitüsü Bilgi ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programı, Türkiye’de yüksek lisans seviyesinde Bilgi ve Lojistik Yönetimi eğitimi görmek isteyenlere multidisipliner bir müfredat ve deneyimli akademik kadrosuyla yenilikçi bir eğitim sunmaktadır. Bir senelik ders alma sürecini başarıyla tamamlayan öğrenciler uzmanlaştıkları alanlarda seçecekleri tez danışmanları tarafından en az bir sene sürecek araştırmaya yönlendirileceklerdir. Özel sektör firmalarının çağdaş yapıya ve modern işleyiş tarzına ulaşması ileri ve derin teorik ve pratik birikime sahip yetkin kadrolara bağlıdır. Kurgulamış olduğumuz yüksek lisans programı kazandıracağı teorik bilginin yanı sıra özel sektörün ihtiyaç duyacağı çok yönlü gereksinimine uygun profilde mezunlar da verecektir.

Bilgi ve Lojistik Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı Amacı

Bilgi ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programının amacı; öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş, derin ve akılcı bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmaktır. Yüksek lisans çalışması sonunda hazırlanacak tezin; bilime yenilik getirme, yeni bir bilimsel yöntem geliştirme, bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama niteliklerinden birini yerine getirmesi gerekir.