Uluslararası Ticaret ve Lojistik Tezli Yüksek Lisans Programı

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Tezli Yüksek Lisans Programı Hakkında

Bartın Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yüksek Lisans Programı, Türkiye’de yüksek lisans seviyesinde Uluslararası Ticaret ve Lojistik eğitimi görmek isteyenlere multidisipliner ders planıyla yenilikçi bir eğitim sunmaktadır. Bir senelik ders alma sürecini başarıyla tamamlayan öğrenciler uzmanlaştıkları alanlarda seçecekleri tez danışmanları tarafından en az bir sene sürecek araştırmaya yönlendirileceklerdir.  Kurduğumuz yüksek lisans programı kazandıracağı teorik bilgiyle alanın ihtiyaç duyduğu potansiyel akademisyenler yetiştirmenin yanı sıra özel sektörde yer alabilecek çok yönlü gereksinimine uygun profilde mezunlar da verecektir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Tezli Yüksek Lisans Programı Amacı

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yüksek Lisans Programının amacı; öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş, derin ve akılcı bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırarak alanında uzman akademisyenler yetiştirmenin yanında özel sektörde ihtiyaç duyulan işgücüne nitelikli insan kaynağı sağlamaktır. Yüksek lisans çalışması sonunda hazırlanacak tezin; bilime yenilik getirme, yeni bir bilimsel yöntem geliştirme, bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama niteliklerinden birini yerine getirmesi gerekir.